Летният университет започва на 27-ми август

Летният университет започва на 27-ми август

600 студенти от 40 висши учебни заведения у нас се включват в 21-то издание на Летния университет. Той ще се проведе от 27-ми август до 3-ти септември в град Китен. Летният университет се организира от Националното представителство на студентските съвети с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Министерство на младежта и спорта.

Откриването ще започне на 27-ми август с начален час 18:30 часа, като традиционно ще бъде запален и огъня. Водещ на събитието ще е Антонио Дачовски от Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров".

Сред официалните гости на церемониите по откриване и закриване на събитието ще бъдат министри, народни представители, ректори, представители на партниращи организации, на бизнеса, бивши лидери на организацията, кметове, както и други представители на обществеността.

Обученията в програмата тази година ще включват теми, свързани с личното финансиране и реализация на младите хора, обучение за първа медицинска помощ при бедствия, аварии и катастрофи, както и други уъркшопи, част от проекта "Летен университет".

На 28-ми август започва надпреварата в 12 вида спорт - футбол, плажен волейбол - мъже и жени, стрийт баскетбол – мъже и жени, плажен тенис, плуване, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже, плажен крос, шах и белот. Организаторите са подготвили забавни плажни игри, които да повдигат настроението на студентите.

За доброто настроение на всички участници ще бъдат подготвени и тематични вечери, които ще разкрият социалната програма за участниците в най-мащабното студентско събитие в страната.