Стипендиите се отпускат от бюджета на Община Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Стипендиите се отпускат от бюджета на Община Бургас. Снимка Архив Черноморие-бг

Първата група студенти от университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас, отличени по програмата "Успешни студенти" на Община-Бургас, получават своите стипендии. Съгласно Правилата за насърчаване и подкрепа на ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството и спорта, Експертната комисия за финансово подпомагане на студенти отличи общо 64 студента от държавния университет в Бургас.

От тях 39 са пълни отличници и получават четиримесечна стипендия за летния семестър на учебната 2020-2021 г. в размер на 200 лева месечно. Още 14 студента с успех от 5,50 до 5,99 са подпомогнати за същия период със суми от 170 лева. месечно. Девет възпитаници на Университета с много добър успех между 5 и 5,49 са стимулирани със  150 лева месечно за срока февруари – май 2021 г. Със същата сума за периода са подпомогнати и двама студента, които получават стипендия за проявена гражданска доблест като доброволци в COVID-отделение на КОЦ-Бургас.

Отличените са от широка гама специалности на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас: "Медицина", "Медицинска сестра", "Предучилищна и начална училищна педагогика", "Начална училищна педагогика и чужд език", "Социална педагогика", "Софтуерно инженерство", "Компютърни системи и технологии", "Химично инженерство", "Химия", "Технология на нефта и газа", "Екология и опазване на околната среда", "Биотехнологии", "Техника и технологии в транспорта", "Химични технологии и психология на кризисните ситуации", "Туризъм".

Подкрепата на Община - Бургас за студентите от университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас е не само щедър жест, но и прекрасен начин за стимулиране на стремежа на възпитаниците му към усъвършенстване на знанията и уменията им и към активна гражданска позиция и съпричастие към проблемите на обществото.