31 са новите положителни случаи във Варна и областта. Снимката е илюстративна

31 са новите положителни случаи във Варна и областта. Снимката е илюстративна

640 са активните случаи на COVID-19 във Варна и областта. От тях 130 са домуващи и персонал в два дома. В Дом за стари хора и за хора с деменция "Свети Георги" във Варна са изследвани 249 потребители – от тях 93 са с положителни резултати за COVID-19, като от тях 6 лица от Дома са починали, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Варна. Изследвани са 40 лица от обслужващия персонал – от тях 9 са с положителни проби за COVID-19, като 1 е хоспитализиран и е на интензивно лечение в УМБАЛ "Света Марина" във Варна.

162 проби са взети за изследване в Дом за стари хора и за лица с физически увреждания "Гергана" във Варна. 26 от домуващи там са положителни за COVID-19, от тях 1 лице е починало. Сред персонала са регистрирани 2 случая на положителни за COVID-19. Служителите на РЗИ-Варна продължават епидемиологичното проучване и пробонабирането на материал за лабораторно изследване.

С цел ограничаване разпространението на заболяването, инспекторите са предписали необходимите противоепидемични мерки, които ще бъдат обект на последващ и контролни проверки.

31 са нови случая на лица с корона вирусна инфекция във Варна и областта за последното денонощие. Общият брой на регистрираните до сега е 864. Хоспитализирани в Инфекциозна клиника във Варна са 41пациента. С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 599 лица, излекувани са 217 лица.