Комисията е установила и нови незаконни обекти. Снимки Община Царево

Комисията е установила и нови незаконни обекти. Снимки Община Царево

80 незаконни обекта предстои да бъдат премахнати на къмпинг "Якото място". Проверкат, извършена на място, установи неизпълнение на заповед за премахване на незаконните обекти. С влязла в сила заповеди за премахване, освен обекти за настаняване, са и хранителен магазин, и ресторант. За въпросните постройки има издадени заповеди, които не са обжалвани, изтекли са сроковете за доброволно изпълнение и предстои принудителното им премахване, съобщиха от Община Царево.

Проверяващите описаха и незаконни обекти, изградени в държавен горски фонд и земеделска земя -  общинска собственост, които са без съответните документи. 

Незаконно е обособен паркинг в имот, който не е собственост на собственика на къмпинга. 

Освен констатираните с предходни заповеди около 80 обекта, част от които са обжалвани, на място се установиха и изградени междувременно нови незаконни постройки. 

Изградена е и незаконна система за отвеждане на фекалните води от Якото място, които се изливат в природата, за което ще бъде уведомена Регионалната инспекция по опозване на околната среда и водите - Бургас. 

За поставени на бунгалата локални газови инсталации, които са потенциално пожароопасни, ще бъде сезирана Регионална служба противопожарна безопасност и защита на населението в Царево.

Галерия