21 двойки ще си кажат заветното Да през февруари

21 двойки ще си кажат заветното Да през февруари

9 двойки ще сключат брак на 20.02.2020 година. Бъдещите семейства ще се врекат във вечна вярност и ще чуят сватбения марш на Менделсон в ритуалната зала на "Общински обреден комплекс" ЕООД. "Тазгодишният месец февруари се очертава като един от най-силните месеци за сключване на граждански брак", съобщи за сайт "Черноморие" Магдалена Карастоянова - управител на общинското дружество.

Вече са ясни и бъдещите семействата, които ще кажат заветното "Да" на избраната от тях дата. На 02.02.2020 г. две двойки са заявили желание да сключат брак в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино". А на Деня на влюбените - 14 февруари, две двойки ще минат под венчило в ритуалния дом на улица "Вардар".

На 22.02.2020 г. заявка за сключване на брак са направили две двойки. "На високосния 29-ти февруари 2020 г. 8 младоженци (4 двойки) са избрали да се врекат във вечна вярност", каза Карастоянова. Тя допълни, че вече има заявка за сключване на граждански брак на 8 двойки на 10.10.2020 г.

973 са сключените бракове в Общински обреден комплекс, сочи статистиката за изминалата 2019-та година. От тях 65 са смесените. Те са били между българи и граждани на Руската федерация, Република Украйна, Република Турция и страни от Европейския съюз. Заветното "Да" със своите избраници са казали в Бургас и представители от екзотичните и далечни страни , като Йемен, Индия и ЮАР.