Зам.-областният управител на област Бургас Мария Ценова (вляво) и зам.-председателят на ТИК Видка Вълчева поздравиха участниците в семинара. Снимки Авторът

Зам.-областният управител на област Бургас Мария Ценова (вляво) и зам.-председателят на ТИК Видка Вълчева поздравиха участниците в семинара. Снимки Авторът

98% от зловредните атаки идват по e-mail, а около 60% от атаките спрамо български организации са от американски хакери. Това сочат данни от проучване, които бяха представени от Любомир Миланов - IT мениджър в "GluckIT Ltd". По последни данни 1 254 са атаките спрямо български ведомства и иниституции седмично за последните 6 месеца. В световен мащаб тези атаки са 1 151 на седмица. Оказва се, че хакерите най-често и лесно правят атаката си посредством електронната поща. Как да се предпази бизнеса и да увеличи защитата си в дигиталния свят, в която живеем? Отговор на този въпрос дадоха Любомир Миланов и колегата му Красимир Каменов. Те представиха фирмата си и услугите, които предлагат на семинар на тема: "В подкрепа и развитие на бизнеса чрез информационни и комуникационни технологии и европейско финансиране", който се организира от Търговско-индустриална камара Бургас.

Участниците в него, членове на ТИК - Бургас, бяпа приветствани от зам.-областният управител на област Бургас Мария Ценова и от зам.-председателя на ТИК Видка Вълчева.

В рамките на семинара бяха презентирани темите "Изграждане на защитена IT структура. Добри практики", "Ключова роля на правилната поддръжка в информационните и комуникационни технологии (ИКТ)" и "Разработка на проекти за кандидатстване за финансиране по Европейски програми. Управление на европроекти".

Галерия