Състезателие на клуб Академик се преставиха отлично на първенството. Снимки СКО Академик

Състезателие на клуб Академик се преставиха отлично на първенството. Снимки СКО Академик

Варненският СКО "Академик" успя да завоюва 10 медала в различните възрастови групи и дисциплини на Държавното първенство по ски ориентиране. Цели 7 от отличията са в сметката на 3 от младите надежди на варненци - Карина Георгиева, Николай Недков и Михаил Стоев.

В първия ден от първенството Георгиева и Недков грабнаха бронзов медал, в ожесточена конкуренция с още 13 дуета, на смесената спринтова щафета, в групата на младежите до 20 години. До края Георгиева прибави към актива си второ място в средната дистанция при Ж16 и нов бронз, в същата възраст, в класическата щафета, заедно с Диана Кабакова и Велина Митева. Недков пък спечели среброто в спринта при М20 и заедно с Виктор Цачев и Милко Сакаров завоюваха престижното осмо място, в конкуренция на 18 щафети, в елитната мъжка група, в последния ден на състезанието.

Третото острие на "Академик" Михаил Стоев, завърши с три медала. Първите два бяха бронзови в спринта и дългата дистанция при М16, а накрая и сребро в щафетата при М20, в компанията на Петя Борисова и Атанас Сталев. Във ветеранските групи академиците приключиха с три вицешампионски титли. Илияна Стойчева взе втори места в средна и дълга дистанция, а Милко Сакаров в дълга.

Шампионатът бе организиран от БФО и СКО "НСА-СиВен" и се проведе в местността "Куртово", разположена до Юндола. Варненци се подготвиха само с един лагер на сняг, в местността Узана и подготвителното състезание за купа "Троян" на Беклемето, където заеха трето място в комплексното класиране. През месец март започват и състезанията от календара по лятно ориентиране, а представителите на СКО "Академик" - Варна са амбицирани да продължат доброто си представяне.

Галерия