Заместник-кметът по култура в Община Бургас Йорданка Ананиева поднесе цветя на Стефан Данаилов. Снимки Лина Главинова

Заместник-кметът по култура в Община Бургас Йорданка Ананиева поднесе цветя на Стефан Данаилов. Снимки Лина Главинова

Ученици от бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" аплодираха на крака Стефан Данаилов. На първия ред в залата на гранд хотел и СПА "Приморец" бяха дойаените на бургаската Мелпомена - Димитрина Тенева и Юрий Ангелов, както и младото попълнение на драмата - Ива Папазова и Никола Парашкевов. Двамата са учили в класа на проф. Стефан Данаилов през 2012 година, а в момента са част от трупата на "Адриана Будевска". Ива и Никола дойдоха да видят и чуят техния Мастер на премиерата на книгата му "Романът на моят живот" писана в съавторство между актьора Данаилов и журналиста Георги Тошев.

Залата в гранд хотел и СПА "Приморец" се оказа тясна да побере всички желаещи да видят, да чуят и да се докоснат до Ламбо. Бургас е част от спирките в националното турне за представянето на автобиографичната книга на Стефан Данаилов. "Книгата не е философска, тя е симпатична и в нея са събрани някои случки от моя живот", призна актьорът. Той сподели своите спомени от времето, което е прекарал по Южното Черноморие - Бургас, Созопол, Царево, Лозенец. "Тук съм се напивал като казак. Леле, ако старият хотел "Приморец" можеше да говори, какви неща щеше да ви разкаже", с чувство за хумор сподели Ламбо. Хотелът е бил сред предпочитаните места по времето на социализма, където са отсядали екипите, когато са снимали по Черноморието.

"Любовта ни с Мери (покойната му вече съпруга б.а.) се вихреше тук", призна Стефан Данаилов. Бургас е градът, в който той усеща любовта на зрителите, след излъчването на първите епизоди на телевизионния сериал "На всеки километър". Актьорът идва в Бургас да си купи джапанки. В няколко магазини го отпращат троснати продавачки. "По едно време усещам, че някой ме гледа. Непознати хора вперили поглед в мен. Виждам магазин за обувки, влизам вътре и питам продавачката дали имат джапанки. Готова да ми отговори отрицателно, вдига главата и вперва поглед във витрината зад мен. Обръщам се и какво да видя - отвън народ, стои и гледа, какво ще стане. Тогава разбрах, че мога да купя всичко за цяла България", разказа Стефан Данаилов.

Срещата му с бургаските му почитатели продължи с прожекция на филма "Монолог", в който Стефан Данаилов се изповядва за живота си, за първите си срещи с киното, за съпругата си Мария, за срещите и разделите си, за сина си Владимир.

Галерия