Албена Михова и Тончо Токмакчиев за първи път заедно в пиесата Милионерът. Снимки Лина Главинова

Албена Михова и Тончо Токмакчиев за първи път заедно в пиесата Милионерът. Снимки Лина Главинова

Албена Михова и Тончо Токмакчиев излизат тази вечер в 19.00 часа на сцената на драматичен театър "Адриана Будевска". Двамата нашумели, атрактивни артисти се представят пред морска публика в класическата комедия "Милионерът" Йордан Йовков. Постановката по едноименната пиеса на Йовков е поставена от талантлив режисьор Богдан Петканин. "Винаги съм се обръщал към българската класика. Не може да се прави български театър без българска драматургия. Не играем нов български театър, въпрос на предпочитание. Изчетох много български текстове на съвременни автори, но за съжаление не остана у мен нещо, което да ме впечатли", каза  директорът на бургаската драма Борислав Чакринов. Според него текстът на комедията на Йордан Йовков има изключително съвременно звучене, макар че е написан в далечната 1930-та година.

"Милионерът" е добра смесица на пиесата "Ревизор" на Гогол, като сюжет, както и на "Вражалец" на Ст. Л. Костов. Текстът е изключително актуален по отношение на политическата ситуация - главните герои. А когато има театрална ситуация да се направи, се възползвах", сподели режисьорът Богдан Петканин.

Затова той кани да участват в постановката гостуващите артисти Тончо Токмакчиев и Албена Михова. Театралната партньорка на Токмакчиев за първи път играе на сцената на драматичен театър "Адриана Будевска". В комедията на Йордан Йовков довечера излиза целият артистичния състав на драмата. Публиката ще види и Асен Лозанов, Стоян Памуков, Зорница Константинова, Тони Минасян, Невена Цанева, Ива Трифонова, Никол Карабинова, Никола Парашкевов, Тихомир Благоев, Златко Ангелов и ученичката Радинела Неделчева.

Интересът към "Милионерът" е голям, а билетите за представлението на 6-ти февруари са продадени. Все още могат да се намерят за представлението на 26-ти февруари 2020 година, поясниха от касата на Морската драма.

Галерия