Александър Бояджийски ще води и листата с кандидати за общински съветници

Александър Бояджийски ще води и листата с кандидати за общински съветници

Александър Бояджийски влиза в кандидат-кметската надпревара в община Бургас. Той е кандидат за кмет на партия "Български съюз за директна демокрация" и ще води листата с кандидати за общински съветници за местните избори, които ще се проведат на 29-ти октомври.

Александър Бояджийски е роден в Бургас през 1973 г. (по християнското летоброене). Завършил е средното си образование в гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски", а след това учи икономика във Френскоезичния институт за управление и администрация в София. Свободно говори френски. В добра степен владее руски и английски език. Дълги години е работил в сферата на търговията с архитектурни алуминиево-стъклени конструкции.

Бил е председател на общинската структура на партия "Атака" в Бургас в периода 2005 - 2008 г. На местните избори през 2007 г. партията печели 15 000 гласа в община Бургас. Александър Бояджийски става общински съветник в местния парламент през мандат 2007-2011 г. от "Атака". След първата година, несъгласен с пълната подкрепа от ръководството на партията към политиката на ГЕРБ в града, става независим съветник. През целия си четиригодишен мандат в ОбС, Бояджийски гласува винаги по съвест и винаги против всички форми на кражби от община Бургас. Умерен националист и краен патриот. Автор е на най-четената книга в България за последните 5 години - "Истинската история на българите". По мнението на огромен брой читатели, тази книга е гениална в своята същност и съдържание.