Изложението ще се проведе за 11-ти път. Снимка Асоциация Българска книга

Изложението ще се проведе за 11-ти път. Снимка Асоциация Българска книга

"Алея на книгата" събира над 50 издателства и книгоразпространители във Варна. Изложението ще бъда открито на 31-ви юли, петък, и ще продължи до 9-ти август включително. Участниците ще бъдат разпределени в 19 шатри на близо 500 квадратни метра изложбена площ. Хиляди заглавия и специални предложения за всички възрасти очакват посетителите на изложението, което ще бъде ситуирано по продължението на пешеходната част на булевард "Сливница" и е с работно време - всеки ден от 10:00 до 22:00 ч.

В рамките на културната програма на "Алея на книгата" - Варна организаторите - асоциация "Българска книга" и Институтът за български език при БАН предизвикват ученици, преподаватели, родители и всички посетители на специално събитие под надслов "Написаното остава. Пиши правилно!", посветено на грамотността. Под формата на занимателни езикови задачи и игри всеки може да тества знанията си по български правопис, граматика и пунктуация.

Всеки участник ще получи стикери с надпис "Написаното остава. Пиши правилно!", чието предназначение е да бъдат залепяни върху надписи на публични места, в които са допуснати грешки. Най-успешно справилите се участници ще получат и други награди. Събитието ще се проведе на Литературния кът на открито, разположен на булевард "Сливница" на пресечката с улица "Стефан Караджа", два пъти - на 31 юли, петък, между 19:00 и 21 часа и на 1 август, събота, между 16:00 и 18:00 часа.

Литературният кът на открито и тази година е домакин на разнообразната културна програма, която представя българската литература в цялото ѝ разнообразие чрез срещи между автори, издатели и читатели.