Анелия Долапчиева за първи път участва в предизборна кампания, но осъзнава каква отговорност носи. Снимка Черноморие-бг

Анелия Долапчиева за първи път участва в предизборна кампания, но осъзнава каква отговорност носи. Снимка Черноморие-бг

Участието ми в листата е голяма отговорност, споделя Анелия Долапчиева кандидат за народен представител от коалиция "ГЕРБ - СДС" във Втори многомандатен избирателен район Бургас. Това е първото й участие в избори и задължава, тъй като от тази година бургазлийката вече е и организационен секретар на ГЕРБ - Бургас.

В семейството на Анелия няма политици. Когато завършва специалност "Право", като млада и търсеща, се опитва да намери своето място. "Исках да разбера, с какво мога да бъда полезна. Така започнах да се запознавам и с идеите на различни партии. Оказа се, че тези на ГЕРБ са най-близо до мен и моето разбиране", споделя Анелия. Така става и член на клуб "Юрист" към ГЕРБ - Бургас. Но изминава не лек път до днес, когато вече е организационне секретар и кандидат депутат. Благодарение на нейната експертност получава покана да бъде част от отбора на коалицията за предстоящия вот за 48-мо Народно събрание на 2-ри октомври. Сред кандидатите на "ГЕРБ - СДС" Бургас има само двама юристи и те са жени - Анелия Долапчиева и нейната съименичка - Анелия Иванова.

Като всяка партия у нас и в ГЕРБ броят на жените в процентно съотношение е по-малък в сравнение с мъжете, тъй като все още политиката у нас се приема като мъжка работа. Въпреки това, в коалицията има завидно дамско присъствие. "В нашата партия имаме утвърдени жени в политиката и най-много водачи на листи в страната за предстоящите избори - 10", каза Анелия Долапчиева. Тя сега прави своите по-смели стъпки в политиката и разчита на подкрепата на семейството си - на своите родители, на съпруга си Георги Долапчиев.

Анелия активно участва в предизборната кампания на коалицията. Вече има доста срещи зад гърба си с членове и симпатизанти на партията. "Вярно е, че има едно насищане през последните години. Но въпреки това, хората гледат на нас с нова надежда. Очакват с опита, който имаме да възстановим баланса в държавата, който съществуваще преди да дойдат партиите на промяната", допълва кандидатът за народен представител.

"Приканвам хората да гласуват на 2-ри октомври. Нека да изразят своята воля и по този начин ще вземат пряко отношение към избора за бъдещото управление на страната ни", допълва Анелия Долапчиева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!