Двамата Ивановци - Бърнев (вляво) и Савов си партнират във филма, носител на няколко награди. Снимки Черноморие-бг

Двамата Ивановци - Бърнев (вляво) и Савов си партнират във филма, носител на няколко награди. Снимки Черноморие-бг

Иван Савов: "Харесаха ли филма "Бащата"? Каква е реакцията на бургаската публиката?".Тези въпроси актьорът, който изпълнява главната роля във филма "Бащата", зададе минути след прожекцията на филма на директора на драматичен театър "Адриана Будевска" - Борислав Чакринов. "Да! Поздравления!", бе отговорът на театралния бос.

С "Бащата" на режисьорския тандем Петър Вълчанов и Кристина Грозева се откри тазгодишното 18-то издание на Международния "София филм фест на брега". Киноманите изгледаха филма в общинско кино "АБ", сградата на драматичен театър "Адриана Будевска". Така публиката видя отново прекрасната актьорска игра на двамата Ивановци - Иван Бърнев в ролята на сина и Иван Савов - в  ролята на бащата. Филмът на Грозева и Вълчанов е носител на "Кристален глобус" от фестивала в Карлови Вари през 2019 година, "Златна роза" през 2019 от фестивала във Варна.

Името на Савов е добре познато на театралната  публика в Бургас и региона. До скоро той бе част от актьорския екип на морската Мелпомена. "Творчески ангажименти, участие в нов български филм  попречи на Иван Савов да отскочи до Бургас и се срещне със своите приятели и колети от театъра", каза за сайт "Черноморие" - Борислав Чакринов.

Галерия