Температурите по Черноморието ще бъдат над 25 градуса. Снимка Петя Добрева

Температурите по Черноморието ще бъдат над 25 градуса. Снимка Петя Добрева

Април започва с лято и високи температури. В понеделник, 1-ви април, ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще остане от юг и с него концентрацията на сахарски прах в атмосферата над страната ще се увеличи още. Температурите ще се задържат значително по-високи от обичайните за началото на април, максималните ще са между 25° и 30°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и от запад на изток на места в страната ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Дневните температури ще се понижат с 4-5 градуса.

През следващите дни от седмицата ще преобладава слънчево време, ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в четвъртък, когато на отделни места ще превали и прегърми. Северозападният вятър ще отслабне, в сряда по-късно през деня ще се обърне от юг, а в петък отново за кратко ще стане северозападен. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 18° и 23°, в събота с два-три градуса по-високи.