Бързи тестове за мъже в кухненски престилки и жени зад волана е едно от предизвикателствата, които ще провокират читатели и любители на хумора по време на Алея на книгата във Варна. Писателят Асен Сираков, написал книгата "Жената шофьор & Мъжът домакиня", ще бъде арбитър на състезание, което ще проверява уменията на дамите и мъжете: владеят ли добре волана и въртят ли майсторски черпака в кухнята? 

Книгата е написана с много хумор и психологическа вещина, като писателят ни разсмива сърдечно с два непреходни от съвременното ни общество типажа: на жените, които са равностойни на мъжете в управлението на моторни превозни средства на мъжете, които достойно заместват половинките си в домакинската работа.

Добродушните шаржове на дамите, които от притеснение и слаба техническа грамотност са в ступор зад волана и често са причина за куриозни, дори опасни ситуации за другите участници в движението на пътя, и на несръчните мъже, които тепърва овладяват тайните на пазаруването, готвенето, почистването, простирането и поддържката на домакинството, разсмиват до сълзи читателите.

Надпреварата под надслов "Тигрици зад волана и царе на тигана: Карай разумно и готви умно!" ще се проведе на 4-ти август от 18.00 часа.