Достъпът до фестивалната зона ще бъде свободен. Снимка Община Бургас

Достъпът до фестивалната зона ще бъде свободен. Снимка Община Бургас

Въпреки неприключилото строителство на новия Конгресен център, няма да има никакви проблеми с достъпа до фестивалната зона на "Burgas Jam" в събота, 27 юли. Днес започна полагането на нов асфалт върху пътя дотам.

Вече е издигната и сцената, върху която ще се качат ФСБ, Луис Гало и неговата група "Los Caminos De La Guitarra", китаристите Николай Карагеоргиев, Атанас Недев, Борис Николов, Ангел Демирев, Ивайло Христов и други. Инженерите Кирил Янев, Иво Рунев и Георги Диомов настройват звука. Данаил Данаилов - Дидо ще е тонрежисьор. 30 киловата звук от реномирана немска марка ще чуе публиката, а върху същата тази шесттонна сцена са свирили "Faith No More".

Тъй като организаторите на "Burgas Jam" много държат на възможно най-качественото техническо обезпечаване на фестивала, и тази година ще има монтиран лед екран, допълнително озвучаване ще покрива цялата зона и за първи път в Бургас ще бъде използвано специфично геометрично осветление.

Билети на редовната цена от 18 лева се продават в Еventim, на касите в експоцентър "Флора", Опера, Туристически информационен център, лятната каса до Часовника. От тях ще има и на входа на фестивалната зона на 27 юли, разбира се.

Фестивалната зона и сцената се разполагат точно в пространството между Магазия 1 и Морска гара. Началото е в 19 часа. На "Burgas Jam" няма да бъдат допуснати лица във видимо нетрезво състояние. Забранено е внасянето на алкохол и стъклени бутилки, наркотици, остри предмети и друг вид оръжие. Заради общата сигурност, посетителите ще бъдат проверявани на входа. За осигуряване на нормална пропускливост без дълго чакане, не носете обемист багаж, ако не е наложително.

Ако имате вкъщи китара и умеете да свирите на нея малко или много, вземете я със себе си. Стига тя да не е детска играчка или някаква бутафория, брои се! Всеки, който пристигне с китарата си, няма нужда от билет. Той ще бъде пуснат безплатно.