Атанас Божилов и треньорът му Николай Атанасов се надяват, че срещата ще завърши с успех. Снимки Лина Главинова

Атанас Божилов и треньорът му Николай Атанасов се надяват, че срещата ще завърши с успех. Снимки Лина Главинова

Бургазлията Атанас Божилов ще защитава титлата си на 16-та гала вечер от поредицата "Pro fight", която ще се състои на 5-ти октомври, събота, от 20.00 часа в спортна зала "Младост". Зрителите ще могат да видят девет срещи по правилата на К1 т.е. всяка среща се състои от три рунда всеки от по 3 минути. Единствено двубоят на Атанас Божилов ще бъде в пет рунда.

Това е третата спортна гала, която се провежда в Бургас. Тя се организира от Йордан Дичев и Димитър Спасов - президент на "Pro fight".

"Надявам се на един хубав мач и поясът да остане тук. Подготовката върви добре", каза Атанас Божилов, който ще излезе пред публиката в родния си град тази събота вечер. "Оптимист съм, че срещата му ще приключи преди края на редовното време", допълни треньорът на Божилов - Николай Атанасов.

"По-добре пот в залата, отколкото кръв и агресия на улицата. Това е нашата превенция срещу агресията сред подрастващите", каза Димитър Спасов. "Това съвпада и с политиката на Община Бургас. Градът е бил и ще бъде меката на бойните спортове", допълни д-р Лорис Мануелян - зам.-кмет по спорт в Община Бургас, която е съорганизатор на събитието.

Галерия