Не на последно място е консолидацията на лявото политическо пространство – нещо, което без БСП няма как да се случи, коментира Атанас Зафиров. Снимка БСП

Не на последно място е консолидацията на лявото политическо пространство – нещо, което без БСП няма как да се случи, коментира Атанас Зафиров. Снимка БСП

"Ще се явим на изборите с една добра и ясна програма с акцент върху социалната политика и борба с неравенствата. Ще държим на достъпно здравеопазване и образование и растеж на икономиката. Вторият важен компонент са хората, които ще се борят са тези приоритети. Това означава добре подредени листи с баланс между обновление и приемственост. Не на последно място е консолидацията на лявото политическо пространство – нещо, което без БСП няма как да се случи", очерта пътя към изборите на левицата заместник-председателят на БСП и на парламентарната група на левицата Атанас Зафиров.

По отношението на новото обединение вляво той обърна внимание, че голяма част от хората са свързани с БСП и според него механичният сбор на партии не води до по-голям електорален резултат. "Това е нещо, което много обширно ще обсъдим на заседанието на нашия Конгрес, но трябва да е ясно, че без лидирането на БСП в лявото политическо пространство, нищо смислено не може да се получи", посочи социалистът. Той подчерта, че в дневния ред на предстоящия конгрес на БСП не е залегнала точка за смяна на ръководството, тъй като "това не е тема, която вълнува българските социалисти".

"Свидетели сме на безпрецедентно управление на служебни правителства, които нито са избирани от българските граждани, нито някой им е давал право да водят политика по чувствителни теми като отбрана и енергетика за десетилетия напред, а в същото време, по отношение на доходите на хората, да се оправдават, че това не било работа на служебното правителство. От БСП няма как да толерираме подобно поведение и тъй като зад тези служебни кабинети стои президентската институция, нормално е нашите критики да бъдат насочени в тази посока", каза още Атанас Зафиров.