Промените се налагат, заради строително-ремонтните дейности по Владислав Варненчик. Снимка Архив

Промените се налагат, заради строително-ремонтните дейности по Владислав Варненчик. Снимка Архив

Няколко автобуса във Варна ще бъдат с променен маршрут, заради ремонт на възлов булевард, съобщиха от пресцентъра на Община Варна. Промени ще има при линиите с номера 18, 22, 41, 148 и 409. Това се налага, заради строително-ремонтните работи и затваряне на северното платно за движение на  булевард "Владислав Варненчик" в участъка от улица "Патриарх Евтимий" до улица "Акад. Сахаров“. Изкопните работи ще приключат в сутрешните часове на 16-ти февруари.

Линии с номера - 1, 18 и 41 след спирка "Тракия", ще преминават надясно по улица "Отец Паисий", наляво по булевард "Сливница", наляво по улица "Акад. Сахаров" и на булевард "Владислав Варненчик" ще се включват по маршрута си. Няма да се обслужват спирки - "Патриарх Евтимий" и "Автогара".

Линия №22 от жп гара ще преминава по улиците "Кракра", "Дрин", "Д-р Пискюлиев", "Отец Паисий" (това е маршрута на линия №23), на кръстовището със "Сливница" наляво по булеварда, на кръстовището на "Христо Смирненски" наляво посока "Владислав Варненчик" и се включва по маршрута си. Няма да се обслужват спирки "Централна поща", "Тракия", "Патриарх Евтимий" и "Автогара"; линия №148 от Почивка след спирка "Чаталджа" ще завива надясно по булевард "Цар Освободител" (по маршрута на линия №118), на кръстовището с улица "Акад. Сахаров" наляво (по маршрута на линия №7), булевард "Сливница" и след кръстовището с булевард "Христо Смирненски" продължава по маршрута си. Няма да се обслужват спирки "Площад Съединение", "Музея", "Катедралата", "Тракия", "Патриарх Евтимий" и "Автогара"; линия №409  посока Аксаково след спирка "Тракия" ще завива надясно по  улица "Отец Паисий", наляво по "Сливница", на кръстовището с "Акад. Сахаров" наляво и на булевард "Владислав Варненчик" се включва по маршрута си.