Филмът ще бъде прожектиран тази вечер във Флората

Филмът ще бъде прожектиран тази вечер във Флората

Гарард Конли авторът на книгата "Заличено момче" идва в Бургас за премиерата на едноименния филм. Той ще бъде показан тази вечер от 18.30 часа в експозиционен център "Флора"в рамките на фестивала "CineLibri". Той се провежда за пети път, но има своето първо издание в Бургас.

"Заличеното момче" е коопродукция на Австралия и САЩ, 2018 г. Режисьор е Джоуел Еджертън. Сценарист: Джоуел Еджертън. В ролите: Лукас Хеджис, Никол Кидман, Джоуел Еджертън, Ръсел Кроу, Мадлин Клайн. Лентата има 8 награди и 41 номинации.
Филмът е по мемоарната книга на Гарард Конли. Сценарият разказва историята на сина на баптистки пастор в малък американски град, който е принуден да се запише в терапевтичен курс за "лечение на хомосексуализъм", организиран от църквата, след като родителите му разбират, че е гей. Подобна стъпка няма как да доведе до нищо добро и семейството ще трябва да намери начин да се справи с различията, ако иска да остане сплотено. Филмът разказва истинска история за борбата на един млад мъж да намери себе си, докато всеки аспект на неговата идентичност е поставен на изпитание.

Гарард Конли (роден през 1984 г.) е американски писател и ЛГБТ активист. Най-известното му произведение, мемоарът "Заличено момче", е преведен на повече от десет езика и е филмиран с огромен успех. Конли е автор на подкаста UnErased, в чиито четири епизода с помощта на многобройни интервюта и архивни материали изследва историята на конверсионната терапия в Америка. Негови произведения са публикувани във веестник "Ню Йорк Таймс", списание "Тайм", на уебсайта "Хъфингтън Поуст", списание "Вирджиния Куотърли Ривю" и др. През 2016 година Конли е преподавател по английски език в Американския колеж в София. Живее в Ню Йорк със съпруга си и в момента работи над първия си роман.

"Заличено момче" се публикува от издателска къща "Колибри" в партньорство с фондация "Сингъл Степ", чиято мисия е да подпомага, мотивира и овластява млади ЛГБТИ хора. Приходите от продажбата на книгата са дарение в подкрепа на единствените цялостни услуги в помощ на ЛГБТИ младежи в България, предоставяни от "Сингъл Степ".

Галерия