Автори с различно амплоа с обща изложба и втора с Руси Костадинов, но за първи път тримата автори се събират заедно. Въпреки различието в търсенията и интерпретациите им, творбите на тримата артисти намериха своята непринудена хармония.

 

Картините на Кръстю Тодород, с индивидуалността на стила и богатия колорит, са добре познати на бургаските ценители. Осезателно, с умението си да жонглира с цветове, сюжети, образи и чувственост,  Кеца носи чара и настроението на Бургас. Морето му придава на творбите му лиричност и романтика, картините му са изпълнени с приказни образи на арлекини, жени, птици, риби. Героите, привидно самотни, вглъбени и замислени, навяват чувството за свобода на духа. Последните теми на автора отиват в друго настроение – настроението на споделените чувства – "Градът", "Уловът".

Силно привличат вниманието и изключителните пейзажи, в които художникът потъва в старите къщи на Бургас: градски къщи - един жанр, който оставя незабравими впечатления в паметта: атмосфера на история, на време, нещо отминало, на нещо от миналото, нещо като сън ... и отново  морето. Връзката с миналото, със старите традиции е и в толкова редките в творчеството му натюрморти – минали през гротеската на Кеца там са любимите на автора праисторически идоли.

Уникалното пространството на галерия за пръв път обединява в единна изложбена концепция няколко отделни цикли, замислени и реализирани от своя автор Атанас Гаджев като самостоятелни акции през последните няколко години. Авторът умело работи със символите в керамиката си.

Пластиката на Руси Костадинов завършва тази толкова различна и същевременно единна изложба.