Това е поредната инициатива от каузата Повече здраве за Бургас

Това е поредната инициатива от каузата Повече здраве за Бургас

Константин Бачийски - зам.-председател на партия "Средна европейска класа" ще дари 30 000 лева за здравна кауза. Бургазлии са тези, които ще решат, каква ще бъде тя. Предложенията могат да бъдат свързани и със закупуване на медицинска техника. Средствата са от годишното възнаграждение на Бачийски като общински съветник.

Според него е справедливо инициативата за нещо, толкова важно да бъде дадена на гражданите, за да могат те да преценят в кои лечебни заведения и за какво точно да бъдат дарени средствата.

По този начин бургазлии ще могат лично да покажат съпричастност към местното здравеопазване.

Дарението е част от кампанията "Повече здраве за Бургас", която Константин Бачийски провежда за поредна година. Инициативата е продиктувана от убеждението му, че работата в полза на обществото трябва да е кауза, а не източник на доходи и тъй като заплатите на общинските съветници идват от данъците на гражданите и хората сами трябва да решат за какво да бъдат изразходени.

Ето защо всичките му възнаграждения като общински съветник за последните осем години са дарени за бургаското здравеопазване.

През 2018 год. участниците в допитването препоръчаха с дарението да бъде закупен кувьоз от най-висок клас за нуждите на отделението по  "Неонатология" в УМБАЛ Бургас.

До 18-ти октомври всеки желаещ да се включи в кампанията "Повече здраве за Бургас", може да изпрати своите предложения на имейл адрес: [email protected] или на Фейсбук страница "Повече здраве за Бургас".

От всички предложения ще бъдат избрани петте, които биха довели до най-добър ефект за здравеопазването в Бургас.

Предложенията ще бъдат подложени на гласуване и хората ще могат да определят към кое отделение, на кое здравно заведение и за какво точно да бъдат дарени парите от заплатите на общинския съветник Константин Бачийски.