Бачийски отново още се цели в ОбС, но мълчи дали ще атакува и кметския пост в Бургас. Снимка Лина Главинова

Бачийски отново още се цели в ОбС, но мълчи дали ще атакува и кметския пост в Бургас. Снимка Лина Главинова

Константин Бачийски - общински съветник и заместник-председател на партия "Средна европейска класа" (СЕК) упорито мълчи дали ще се кандидатира за кмет на Бургас на предстоящите местни избори, които ще се проведат на 27-ми октомври. На журналистически въпроси по темата отговаря уклончиво. Но за сметка на това представя бургазлии, които ще влязат в листата на партията за местния вот от гражданската квота. Сред тях е и Бисер Русимов - председател на ОЗБГ, който ще участва в предизборната кампания тази есен.

Няколко часа след пресконференцията, на която Бачийски представи Русимов, от екипа му изпратиха прессъобщение до медиите със заглавие: "ОЗБГ е първата организация, която официално обяви подкрепата си за Константин Бачийски". За каква подкрепа обаче "говорят" от екипа на настоящия съветник и зам.-председател на СЕК не става ясно. От прессъобщението става известно друго, че Бачийски формира листа за съветници около себе си, но не става ясно листатата коя кандидатура за кмет ще подкрепя.

На въпрос на "Черноморие", защо лидерът на партията, който е и пореден мандат съветник - Георги Манев, не присъства на нито една от пресконференциите на СЕК, Бачийски отговори уклончиво. По непотвърдена информация на "Черноморие" Манев обмисля оттеглянето си от активната политика и дава път на Бачийски. Това е явно и причината заместникът му сам да представя кандидатите за съветници, сред които ще бъде и самият той.