Янко Янков (вляво) и Константин Бачийски са подписали споразумение за местния вот. Снимки Лина Главинова

Янко Янков (вляво) и Константин Бачийски са подписали споразумение за местния вот. Снимки Лина Главинова

Общината трябва да създава среда и да привлича инвеститори, не да е най-големият работодател. Това каза Константин Бачийски - кандидат за кмет на община Бургас и водач на листата с кандидати за общински съветници на партия "Средна европейска класа" (СЕК).

"Ние сме отворени за предложенията на жителита на общината. Идеите идват от хората и ние полагаме усилия, за да ги реализираме", каза Бачийски. Част от идеите, по които ще се работи са на инициатива "По-добрият град". Тя е създадена преди три години и има над 650 привърженици. "Когато я създадохме не бяхме сигурни, че искаме да участваме в политиката. Нито един от нас не е професионален политик. Политиката се оказа не лоша дума, когато има логика в нея", каза Янко Янков от "По-добрият град".

Инициативата е представена в листата за общински съветници на СЕК с няколко кандидати - капитан Георги Събев, Елена Клеппе, Мишел Димитров и Стойко Стайков.

"Трябва да се промени образованието. Също така трябва да се търсят възможности за развитие от страна на хората, не те да очакват някой да им увеличи заплатата, а да се стремят към по-висок стандарт", смята Янко Янков.

Една от целите на СЕК ще бъде Бургас да влезе в Топ 100 на най-добрите за живеене градове в Европа.

СЕК участва в местните избори под номер 32 в интегралната бюлетина.

Галерия