Любомир Лалев (вляво) бе определен за най-добрият студент на университета. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Любомир Лалев (вляво) бе определен за най-добрият студент на университета. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Бъдещ лекар е най-добрият студент на бургаския университет "Проф. д-р Асен Златаров". Любомир Лалев е студент трети курс, специалност "Медицина". Той получи отличието след оспорвана надпревара, организирана от Студентския съвет на най-големия бургаски ВУЗ.

Средният успех на Любомир от предходната година е Отличен 6. Участва активно в семинари, конгреси и извънаудиторни събития. Въпреки че тепърва се учи на докторската професия вече е носител на редица сертификати за участие в събития свързани със сектор медицина. Третокурсникът е медалист в няколко плувни маратони и в състезание за водно спасяване.

Почетното второ място бе присъдено на Светлана Делибозогло, представител на Факултета по обществени науки, студент четвърти курс, специалност "Туризъм".

Трето място зае Виктор Русев, представител на Факултета по технически науки, студент четвърти курс, специалност "Химично инженерство".

Всички номинирани представители на отделните звена бяха наградени и получиха грамота "Студент на годината".

Специални поздравления за труда си в университета получиха: представителят на Факултета по обществено здраве и здравни грижи - Селвина Харалампиева, студент трети курс, специалност "Лекарски асистент", представителят на Медицински колеж - Даниела Хьолшер, студент трети курс, специалност "Рехабилитатор", представителят на Факултета по природни науки - Виктория Павлова, студент четвърти курс, специалност "Екология и опазване на околната среда" и представителят на Технически колеж - Борислав Танев, студент трети курс, специалност "Ремонт и експлоатация на автотранспортна техника".

Церемонията по връчване на отличията беше уважена от ректорът на университета проф. Магдалена Миткова, нейните заместници и деканите.

Галерия