14 български състезатели участваха в първенството в Турция

14 български състезатели участваха в първенството в Турция

Българския отбор по кунгфу спечели 2 златни медала от Европейското първенство, което се проведе в Турция. В него взе участие и българският отбор под ръководството на Стефан Колев, президент на Българската федерация по ушу. Българите се записаха с два златни медала, осем сребърни и осем бронзови медала в дисциплините "Таолу", "Санда" и "Туишоу". Общо 14 български атлети взеха участие в турнира.

Състезанието събра 18 европейски отбора с общо около 350 атлета. Шампионатът се проведе в предградието Кумбургаз, разположено на 40 км от центъра на Истанбул. Организатор на събитието е Турската федерация по ушу под егидата на Европейската федерация. Състезанието беше открито с реч на президента на Турската федеарация г-н Абдурахман Акюз.

Президентът на Българската федерация по ушу - Стефан Колев, който е също и вицепрезидент на Европейската федерация, както и член на Управителния борд на Световната федерация по кунгфу/ушу, развива абициозен проект по изграждането на специализиран спортен център по китайски бойни изкуства в Бургас. По този начин Колев се надява да допринесе за развитието на този спорт в България и Европа и да осигури необходимата база за провеждане не само на международни състезания, но и на семинари, треньорски курсове и други спортни събития, свързани с бойните изкуства.

Галерия