Бургаските състезатели отново доказаха класата си. Снимка Личен архив

Бургаските състезатели отново доказаха класата си. Снимка Личен архив

Националният отбор на България се класира на 10-о място на Евро-Африканския турнир по подводен риболов, който се проведе в акваторията на остров Мали Лошини, Хърватска. В отроба влязоха бургазлиите - Валентин Люцканов, Пламен Арабаджиев и Антон Арабаджиев. Те успяха да се класират на десето място, което им дава право да участват на Световното първенство през 2018 година.

В надпреварата участваха 18 отбора от Европа и Африка. Основната цел на нашите състезатели бе класиране в десетката и те я постигнаха.

Състезателите на "Черноморец" - Бургас  по подводен риболов са най-добрите в България вече пета поредна година, представяйки страната ни дойстойно в Световни и Европейски първенства. През 2013 година те завоюваха огромен успех за страната ни, влизайки в челната тройка, което се случи за първи път от 31 години насам.

Две години по-късно, през 2015 година в Испания, харпунистите на "Черноморец" застанаха на престижното шесто място в сериозна конкуренция с най-добрите състезатели по подводен риболов на два континента. А на Световното първенство в Перу през 2014 година заеха девето място. Миналата година бургаският клуб записа пореден успех в конкуренция със състезатели от 23 държави по време на Световното първенство в Гърция, където се класираха на 13-то място.