Д-р Продан Проданов, инж. Иван Кузманов, Манол Тодоров, Стоян Грозев, Радослав Петков, Явор Жеков и Асен Бонджев (отляво надясно) взеха участие в първия съвместен брифинг на Български възход и Спаси Бургас. Снимка Авторът

Д-р Продан Проданов, инж. Иван Кузманов, Манол Тодоров, Стоян Грозев, Радослав Петков, Явор Жеков и Асен Бонджев (отляво надясно) взеха участие в първия съвместен брифинг на Български възход и Спаси Бургас. Снимка Авторът

Партия "Български възход" ще има обща листа с кандидати за общински съветници със "Спаси Бургас" за предстоящите местни избори, които ще се проведат през октомври. Ръководството на партията и на сдружението е постигнало съгласие за съвместно явяване на предстоящите избори, не само в община Бургас. Лично лидерът на "Български възход" Стефан Янев е разговарял с Радослав Петков от "Спаси Бургас". Представители на партията и на сдружението дадоха първия си съвместен брифинг, на който обявиха партньорството си за вота през есента.

"Приемаме кампанията отговорно, затова и се явяваме в този състав. Тук са част от хората, които ще участват в кампанията. Имаме ядро от около 30 души, които ще бъдат включени в листата ни с кандидати за общински съветници в Бургас. Надяваме се, че ще бъдем сериозен фактор в следващия местен парламент", каза Манол Тодоров - настоящ общински съветник.

"Ще имаме осем общински съветници. Това е прогнозата ни. Всичко зависи и от кампанията, но мисля, че е реалистична цел", отговори на въпрос на "Черноморие" Манол Тодоров.

"Със "Спаси Бургас" гледаме в една посока и с тяхното присъствие в листата ще бъдем по-силни в Общинския съвет. Ще имаме и кандидат за кмет. Има няколко номинации. Може кандидатът ни да е партиен, може и да не е", допълни Стоян Грозев - областен координатор на "Български възход" и настоящ общински съветник в Бургас. До 20 дни от партията ще обявят и своя кандидат за кмет на Бургас.

"Благодаря за поканата и доверието към нас да се явим съвместно на местните избори. Ще търсим подкрепата от нашите съграждани", каза Радослав Петков от "Спаси Бургас".

"Целта ни е да работим не само през следващите четири години, но и след това", допълни Явор Жеков - един от кандидатите за общински съветници в листата на "Български възход".

Партията ще участва под различна форма на изборите в останалите общини в областта. Ще има свои сериозни кандидати за кметове в Средец и Приморско и се надява на тези места да стигнат до балотаж.

Ядрото с кандидати за съветници в община Бургас се състои от 30 души. Листата ще бъде от 51, колкото са мандатите в местния парламент на морския бряг. Ето и имената по азбучен ред:

Асен Бонджев – юрист

инж. Гено Иванов – геодезист

Георги Кузманов – мениджър строителство

Димитър Калоянов – мениджър търговия

Димо Зайденов – IT експерт

Иво Барзов – авиационен експерт

Илия Николов – инж. лесовъд

Кирил Танев - предприемач

Кремена Кънчева – счетоводител

Климентин Милчев – мениджър здравни услуги

Манол Тодоров – маркетинг специалист

Мариела Кирова – мениджър социални дености

Мартин Митев – маркетинг мениджър

Николай Стоянов – предприемач

Пламен Делев – мениджър

д-р Продан Проданов - хирург

Радослав Петков – мениджър автоцентър

Радослав Георгиев - мениджър

Станимир Герджиков – финансов мениджър

Стоян Грозев – икономист

Стоян Донков – международен бизнес

Тони Бояджиева – здравен мениджър

Цветомила Събинска – юрист

Явор Жеков – мениджър образование

Галерия