Ако желаете да изтеглите кредит с по-дълъг период на изплащане, възрастта ще бъде счетена като важен фактор

Ако желаете да изтеглите кредит с по-дълъг период на изплащане, възрастта ще бъде счетена като важен фактор

На всички ни се е случвало да имаме нужда от финансиране в даден момент. Независимо дали, за да реализираме дългосрочните си цели или да разрешим спешен проблем, обикновено се обръщаме към финансовите институции за заем. Фирмите за бързи кредити са известни с това, че кредитират по-широк диапазон от потребители от банките. Но подходящи ли са те за всяка възрастова група?

Нужно е да сте поне на 18 години

Нито банките, нито компаниите за бързи кредити финансират непълнолетни клиенти. Някои финансови институции имат дори по-висока възрастова граница. Например при тях е нужно да сте на поне 21 години, за да можете да се възползват от кредит. Попитайте предварително, за да разберете дали можете да се възползвате от заем ако сте около тази възраст.

За хората на средна възраст е най-лесно да се сдобият със заем

Хората, които са на средна възраст, работят от дълго време на дадена работа и вече са вземали заеми, които са погасявали навреме задълженията си, се считат за най-надеждни в очите на банковите и небанковите финансови институции. Размерът на дохода също има значение. Колкото по-голяма е заплатата ви, толкова по-висока сума можете да изтеглите. В някои случаи може да ви бъде изискан солидарен длъжник, който да гарантира за вас или пък лице за контакт, което да потвърди, че ви познава.

Бързи кредити за пенсионери

Пенсионерите са голяма част от населението в страната ни. Когато те имат нужда от финансиране небанковите финансови институции са готови да ги кредитират. Пенсионерите по възраст имат по-голям шанс да получат одобрение от пенсионерите по болест. Възрастта също има значение. Ако желаете да изтеглите кредит с по-дълъг период на изплащане, възрастта ще бъде счетена като важен фактор. Допълнителните доходи също имат значение. Все пак най-добре проучете коя фирма какво предлага и какви условия има. Повече информация можете да намерите в офисите на кредиторите или пък на телефоните, публикувани в интернет страниците им.

Процесът по кандидатстване е еднакъв

Независимо на каква възраст сте – кандидатстването е едно и също. Основните методи за кандидатстване са онлайн и в офис на кредитора. Забележете, че част от фирмите за бързи кредити имат само онлайн процес, друга част предлагат кандидатстване в офис, а трети разполагат и с двете възможности. Нужно е да предоставите валидна лична карта, както и други данни за себе си. За онлайн кандидатстването е нужно да имате мобилно устройство с камера, както и добра интернет връзка. Не отваряйте съмнителни имейли от фирми, в които не сте кандидатствали, защото може да се окаже измама.

Одобрение

Когато ви се обадят с новината, че сте одобрени трябва да подпишете документите си. Попитайте има ли допълнителни такси и комисионни, както и неустойки при предсрочно погасяване или просрочия. Прочетете договора за кредит и всички допълнителни документи преди да ги подпишете.

Погасявайте задължението си навреме

Колкото по-коректни платци сте, толкова по-добре за вас. Кредитните компании награждават лоялните си клиенти като им предоставят все по-добри условия с всеки следващ заем. Просрочията водят до натрупване на наказателни лихви, които ще го направят още по-скъп. Другото, което ще се случи е, че ви се натрупа лоша кредитна история. Ако имате затруднения с плащането на вноските си, най-добре се свържете с кредитния си консултант. Той може да ви предложи услуга, с която да промените погасителния си план или пък рефинансиране на заема.