DSC_1271

DSC_1271

БГ звезди пеят за празника на Созопол е концертът, в който Тони Димитрова, Жан Шетанов, Иван Ченов и група "Г.Р.А.С." ще изпълнят едни от най-завладяващите български шлагерни песни, посветени на Созопол. Той ще започне в 20.30 часа на 16-ти юли. Жителите и гостите на курортния град ще могат да се насладят на уникален концерт, който не само ще ги върне назад във времето, за което Жоро Минчев някога изпя "Блажени години" и "Какви времена", но ще усетят и мелодиката и лиричността на редица песни, които носят в себе си романтиката на калдъръма, соления вкус на морето и неповторимия залез на созополския залив.

На сцената на амфитеатър "Аполония" ще оживеят някои от най-обичаните и емблематични песни на рок легендата Жоро Минчев, посветени на Созопол. Те ще бъдат изпълнени от рок певеца Иван Ченов и група "Г.Р.А.С.". Сред тях е рокаджийския химн "Блажени години", лиричната изповед "Какви времена" и "Юли". Едно малко познато на широката публика, но особено обичана от Георги Минчев е парчето "Есен в Созопол", която също ще бъде част от репертоара на Иван Ченов. Тя е от дебютния албум на Жоро Минчев и носи заряда на първите му успехи. Любопитното е, че докато другите му песни са изпълнявани през годините от редица български поп и рок изпълнители, точно тази ще бъде изпята за първи път и то точно в Созопол.

Една от най-красивите песни в концерта "Приливът на любовта" ще бъде изпълнена от Тони Димитрова и Жан Шейтанов. В концерта са включени и песни на група "Домино" и на Георги Кордов, изпети преди години за Созопол. В концерта ще звучат и авторски песни на изпълнителите.

Гвоздеят на празничната програма ще бъде концертът на 17-ти юли, петък. От 20.30 ч. на сцената на Амфитеатъра ще започне тържествената част, която включва приветствие от кмета на Созопол Панайот Рейзи и връчване на наградата "Почетен гражданин на Созопол”. С най- високия приз на Созопол тази година е удостоен председателят на фондация "Созопол" - Кирил Арнаутски,чиято упорита и дългогодишна работа донесе най- голямото признание за Созопол - Световна дестинация №2 за 2015 година.

Празничната вечер ще продължи с концерта на трио "Тенорите", които ще изпълнят откъси от  популярни и обичани класически произведения. Лазерно светлинно шоу ще допринесе за празничната атмосфера в ношен Созопол. Пищна заря ще постави красив завършек на празничната вечер.

Другият обичан български поп изпълнител, който ще излезе на сцената на амфитеатър "Аполония" е Орлин Горанов. На 18-ти юли, събота от 22.00 часа, минути след избора на "Мис Созопол", той ще изпълни за своите фенове най-новите си песни, както и някои от хитовите, които се пеят от три поколения меломани.