Йордан Георгиев (вторият отдясно наляво) оглави Съюза. Снимка Лина Главинова

Йордан Георгиев (вторият отдясно наляво) оглави Съюза. Снимка Лина Главинова

Бившият общински съветник Йордан Георгиев оглави новоучредения Военно-патриотичен съюз "24 Черноморски пехотен полк" в Бургас. На учредителното събрание са присъствали 30 офицери и сержанти, както и Атанас Зафиров - член на Изпълнителното бюро на НС на БСП и полковник о.р. Иван Иванов - председател на Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната и бивш зам.-министър по отбраната в кабинета на Пламен Орешарски. За зам.-председател на Съюза е избран бригаден генерал Цветан Харизанов.

Новоучредената организация ще се присъедини към Конфедерацията и ще работи за запазване на воинските традиции. "Тя обединява патриотично настроени бургазлии. Тя ще работи и за извеждане на сектора от незавидното състояние, в което се намира през последните години", заяви Атанас Зафиров, който е бил поканен на учредяването на Съюза. В новосъздадената организация ще работят за нова експертиза за състоянието на армията. Според Иван Иванов, има нужда от нов закон за армията.

"Надяваме се, че към нас ще се присъединят и други. Ще създадем и структури по места в региона, както и младежка организация", допълни Йордан Георгиев.