От 2-ри януари бившият съветник Тодор Колев (вдясно) става подчинен на кмета на Бургас Димитър Николов. Снимки Лина Главинова

От 2-ри януари бившият съветник Тодор Колев (вдясно) става подчинен на кмета на Бургас Димитър Николов. Снимки Лина Главинова

Бивш съветник от ГЕРБ в местния парламент на Бургас без ръководен опит поема Център за административни услуги "Освобождение". Тодор Колев ще встъпи в длъжност на 2-ри януари 2020 година. Той има диплома за бакалавър с професионална квалификация за електроинженер. "В момента уча магистратура в БСУ по специалността "Инженеринг и експлоатация на енергийни системи", каза пред "Черноморие" бившият общински съветник. Заради липсата на опит, той ще разчита на колегите от другите Центрове за административни услуги да му помогнат да навлезе в спецификата на работата.

Тодор Колев ще наследи досегашната директорка на ЦУА "Освобождение" Мария Михалева. В обхвата на този ЦАУ влизат - комплекс "П.Р. Славейков", кварталите - "Лозово", "Банево" и "Ветрен". Към Центъра, който Колев ще ръководи е и кварталът, в който той живее.

Тодор Колев беше поставен под №126 в листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ на местните избори, които се проведоха на 27-ми октомври. Партията вкара с 24 съветници и Колев не успя да влезе в местния парламент. Сега обаче ще бъде от другата страна, като част от администрацията на кмета на Община Бургас Димитър Николов.

Освен Тодор Колев, другият нов директор е Мария Вълчева, която поема ЦАУ "Изгрев", към който принадлежат комплексите - "Изгрев" и "Зорница", както и кварталите - "Сарафово", "Рудник", "Черно море". Тя е на 29 години и има с икономическо образование. Тя ще наследи на поста в ЦУА - Пенка Паспалева.

Галерия