Мария Ценова (вдясно) по времето, когато бе преподавател в бургаската ПГМЕЕ през учебната 2017/2018 година. Снимка Архив Черноморие-бг

Мария Ценова (вдясно) по времето, когато бе преподавател в бургаската ПГМЕЕ през учебната 2017/2018 година. Снимка Архив Черноморие-бг

Мария Ценова, която бе зам.-областен управител на област Бургас по времето на НДСВ и Тройната коалиция, се връща в Областна управа. Ценова е назначена със заповед на служебния министър-председател на Република България Гълъб Донев. Тя ще осъществява контрол върху дейността на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост". Допълнителните ресори, за които Мария Ценова ще отговаря, ще бъдат допълнително определени със заповед на областния управител Мария Нейкова.

Мария Ценова има богат управленски опит. В периода 2001-2008 г. е била заместник областен управител. От 2008 до 2011 г. е заемала поста заместник-кмет на Община Царево по време на управлението на Петко Арнаудов (БСП). Била преподавател в бургаската Професионална гимназия по мехаелектротехника и електроника (ПГМЕЕ). От 2018 до 2021 г. изпълнява длъжността заместник-директор на СУ "Н.Й.Вапцаров" в град Царево. До назначаването й като заместник областен управител е преподавател по английски и руски език в същото училище.

Със друга заповед на министър-председателя, считано от днес, е освободен Тодор Иванов като заместник-областен управител. Той е областен координатор на "Има такъв народ" и бе назначен по време на кабинета на Кирил Петков ("Продължаваме промяната").