Сред протестиращите са и представител на партия Възраждане. Снимка БНР - Бургас

Сред протестиращите са и представител на партия Възраждане. Снимка БНР - Бургас

Около 20-на души блокираха пътя за Малко Търново, на разклона за село Стоилово тази сутрин. Причина за протеста им станаха появилите се през последните дни твърдения, че в странджанската община ще се изгражда лагер за мигранти. С плакати и знамена хората изразиха своето недоволство. Сред тях бяха и представители на партия "Възраждане" заедно с областният им председател Владимир Павлов.

На протеста се появи и кметът на община Малко Търново Илиян Янчев, който заяви, че мигрантска вълна в момента няма.

Повод за недоволството на хората стана обществена поръчка на Министерството вътрешните работи. Тя е за доставка на фургони за мигранти в Любимец, Малко Търново и Елхово. Най-големият лагер с фургони - за 1600 души, ще бъде в Елхово. Той ще бъде разположен на територията на Гранична полиция. Според обществената поръчка на 27 декара специално изградени площадки ще има 204 спални контейнера с тегло 2 тона и дължина 7 метра.

Проектът, за който е обявена обществена поръчка, ще бъде реализиран с европейски средства. Ако не бъдат усвоени, България ще търпи финансови санкции за сметка на бюджета.

Срокът за изпълнение на проекта е 2020 г.Изграждането на кризисните центрове ще бъде свързано с изцяло нова пътна комуникация, системи за сигурност и видеонаблюдение.