Блудният син е пълнометражен режисьорски дебют на Димитър Сарджев. Снимки СФФ На брега

Блудният син е пълнометражен режисьорски дебют на Димитър Сарджев. Снимки СФФ На брега

Пълнометражният дебют на режисьора Димитър Сарджев "Блудният син" ще има своята световна премиера на 22-рия "София филм фест на брега" в Бургас. Фестивалът ще се проведе от 21-ви до 29-ти март в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК в морския град.

Премиерата на "Блудният син" е на 28-ми март от 18.00 часа, а филмът ще бъде представен лично от режисьора, който е и сценарист и продуцент на продукцията.

"Блудният син" ни запознава с 80-годишната Гергана, която всеки ден чака своя загинал в Ирак син на една изоставена спирка. Там тя среща Наско, пребит от лихвари таксиметров шофьор, и го припознава за своя изчезнал син. Двамата заживяват в дома на Гергана, където Наско получава от нея близост и топлина, каквито никога не е срещал. Системата ги разделя, за да ги събере отново в една фантастична среща, която прилича повече на сън, отколкото на реалност.

В ролите са Гергана Кофарджиева, Делян Илиев, Григор Антонов, Недялко Делчев, Вяра Табакова, Мария Стоянова, музиката е на Мира Искърова, а зад камерата са Кирил Проданов и Делян Георгиев. 

Димитър Сарджев е завършил специалност "Театрална режисура" в класа на проф. Иван Добчев, а след това и Филмова и телевизионна режисура в класа на проф. Георги Дюлгеров. Режисирал е представления в театрална работилница "Сфумато". Има няколко късометражни филма, сред които "Хотел гълъби" и "Семеен портрет". Автор е на документалния филм "Срещу течението на времето", посветен на пионера в микрохирургията доц. Бинка Попова.

Билетите за 22-рия "София филм фест на брега" могат да бъдат закупени от каса "Часовника" и каса "НХК".

Фестивалът се организира от сдружение "Арт фест" с финансовата подкрепа на Община Бургас и медийното партньорство на сайт "Черноморие".

Галерия