Дръвчетата са засадени днес в парк Езеров в Бургас. Снимки БНР - Бургас

Дръвчетата са засадени днес в парк Езеров в Бургас. Снимки БНР - Бургас

Със залесяване в Морската градина на Бургас БНР в морския град даде началото на кампания по случай 10 години от старта на радиото. Зелената акция е по повод Седмицата на гората. 10 иглолистни дръвчета засади екипът на обществената медия. Eко инициативата подпомага благоустрояването и залесяването на парк "Езеро".

"Защо правим тази акция? С нея поставяме началото на нашата кампания "10 години БНР - Бургас - 10 години близо до Вас". Ние сме национално отговорна медия и това е една от кампаниите ни в полза на обществото, с която започваме честването на десетгодишнината ни", каза Кирил Костадинов - директор на БНР - Бургас.

Залесяването се реализира със съдействието на Община Бургас и Югоизточно държавно предприятие - Сливен, териториалното поделение на "Държавното горско стопанство". Донка Петрова, технически ръководител на Морската градина отбеляза:

"Такива инициативи много помагат. Градът има нужда от това. Реже се, растителността остарява-има нужда от обновяване. Всеки, ако сложи по 10 дръвчета какво залесяване ще се получи".

"Всеки в живота си трябва да засади едно дърво. Отделно виждаме какво се случва с климатичните промени. В редица населени места се правят такива акции, за да се възстанови горския фонд и да допринесем за малко повече зеленина, от която се нуждаят урбанизираните територии", каза Мариян Иванов отговорен редактор.

"Правим тази кампания, за да може паркът да стане още по-красиво и приветливо място за разходки. И ако може да повлечем крак и други хора да дойдат да си засадят дръвчета, ще е супер!", добави водещият Калина Енчева.

"Обществената функция на радиото е да бъдем обвързани с каузи, които касаят обществото. Ние сме на 10 години правим нещо, което е стойностно и се надяваме да се запази във времето. Идеята е да го превърнем в традиция и всяка година да засаждаме дръвчета-толкова, на колкото години сме и тук да стане една прекрасна горичка на БНР-Бургас, която да радва всички", допълни Мариана Рачева - рекламен мениджър на радиото.

Табела указва мястото на засадените днес от БНР-Бургас борчета, а теренът е предоставен от Община Бургас за всеки гражданин или организация, които желаят да помогнат за това градът ни да стане по-зелен.

Галерия