Башар Рахал играе ролята на лекар, приятел на главния герой. Снимка Архив Черноморие-бг

Башар Рахал играе ролята на лекар, приятел на главния герой. Снимка Архив Черноморие-бг

Българската национална телевизия започна излъчването на сериала "Аз и моите жени", който е съфинансиран от Община Бургас. Още преди две години екипът на сериала кандидатства за финансиране от страна на морската община. Заради пандемията обаче реализацията на проекта се забави с около година. Той трябваше да бъде заснет през 2020 година и излъчен през пролетта на 2021 по БНТ.

"Аз и моите жени" е комедиен сериал с драматични елементи. Той проследява живота на лекар от София, който пътува до Бургас всяка седмица, защото работи и в болница тук, и в един момент среща друга жена. Така главният герой става двуженец. По сценарий снимките са реализирани в София и в Бургас.

Сценарият е на Теодора Маркова, Невена Кертова, Георги Иванов, режисьор е Боя Харизанова, оператор - Борис Луканов.

В ролите влизат - Димитър Живков, Мария Сотирова, Христина Джурова, Башар Рахал, Росица Александрова, Димитър Баненкин, Явор Ралинов, Красимир Митов, Райна Караянева, Емануела Шкодрева, Чавдар Монов, Красимир Добрев и др.

Продуцент на сериала е БНТ. Община Бургас подкрепя финансово проекта с 25 000 лева. На 7-ми септември 2021 година от Община Бургас е обявена обществена поръчка с начин на възлагане - договаряне без предварително обявление на базата на протокол №21/18.05.2021. В договора между Община и продуцентската фирма са заложени и локациите, които да присъстват във филма - Морска гара Бургас; културен център "Морско казино"; мостик в Приморски парк; Морската градина и други.