Сонер Еркан (вляво) - управител на болницата представи възможностите за лечение. Снимки Авторът

Сонер Еркан (вляво) - управител на болницата представи възможностите за лечение. Снимки Авторът

Болница "Чорлу Ватан" работи с най-новите технологии и с най-добрите специалисти. Здравното заведение е създадено през 1981 година като първата частна болница в регион "Тракия", Турция и днес лекува пациенти от Балканите, Европа и Азия. В момента тя е многопрофилна болница, фокусирана върху услугите за усъвършенствана диагностика и лечение с помощта на съвременна инфраструктура и квалифициран персонал. "Ние предлагаме услуга на високо ниво на достъпни цени. За нас няма значение каква е националността и вероизповеданието на нашите пациенти. Всички се лекуват тук по най-високите стандарти. За нас безопасността на пациента е толкова важна, колкото и операцията. Ние осигуряваме на нашите лекари обучения всяка година, за да надграждат професионализма си", сподели Сонер Еркан - управител на болницата от 5 години.

Обслужването на пациентите става на три езика, освен турски, на английски, немски и български. Пациентът и неговите близки получават информация за екипа, който ще го оперира и кога свършва операцията.

Само през 2018 година в "Чорлу Ватан" са извършени 177 000 профилактични прегледа, над 6 000 операции, 1 800 раждания, 8 000 ядрено-магнитни резонанса, 613 000 лабораторни теста. 20 000 пациенти са минали през стационара, от които 800 са били лекувани в Интензивното отделение, а 400 бебета -  в Интензивното за новородени.

Настоящата сграда на болницата в гр. Чорлу отваря врати през 2014 година. Тя е изградена на няколко етажа, като има и подземно ниво, където се намира специализираната апаратура и лабораторията. Сградата има три входа – един за Спешното отделение, един за регистратурата, един за пациентите, които идват транспортирани с линейки. В здравното заведение има 26 отделения със 120 легла. Там работят 50 лекари и повече от 300 служители в това число 77 медицински сестри, лаборанти, санитари и други. Болницата има и закрит и открит паркинг с капацитет за 100 автомобила.

Все повече българи избират да се лекуват тук. Те могат да потърсят второ мнение от специалист по вече поставена диагноза. Условието е да изпратят документите по електронен път и ще получат отговор до 48 часа. Болницата има и страница на български език, както и 24-часова връзка по мобилен телефон на български език. Това допълнително улеснява пациентите от България при комуникацията.

Ако изберете да се лекувате в здравното заведение, ще получите индивидуална пакетна цена на избраната услуга. "Цената не се променя в края на лечението. Каквато оферта получат пациентите преди да постъпят при нас, с такава ще бъдат изписани и това ще заплатят", обяснява Сонер Еркан.

В „Чорлу Ватан“ имат отделения по мозъчна и нервна хирургия, кардиология, гръдни болести, дерматология, неврология, ортопедия, стоматология, педиатрия, вътрешни болести, очни болести и други. В болницата лекуват успешно и хора с наднормено тегло. Тук се има отлични специалисти по естетична, пластична и реконструктивна хирургия.

В Отделението за интензивно лечение за новородени има 18 легла, а в Интензивното – 26 легла. Има пет операционни зали и две родилни зали, оборудвани с най-новите технологии.

Болницата разполага и с апаратура за радиологични изследвания – "Siemens 1.5 Tsla MR" и "Siemens Somatom 16 Slice CT", съвременни лаборатории за биохимия и микробиология.

"Чорлу Ватан" е разположена на 3 км. от центъра на Чорлу. Достъпът дотам е лесен посредством околовръстното шосе. Градът се намира на 160 км. от ГКПП Малко Търново и на 107 км. от летището в Истанбул. От Международния пациентски център на болницата предлагат трансфер до летището и граничния пункт, настаняване на пациенти и техните придружители.

От здравното заведение възнамеряват да открият свои офиси до края на годината в Бургас и Пловдив, където ще предлагат консултации.

Галерия