Поводът за концерта е 20-тия рожден ден на квартета

Поводът за концерта е 20-тия рожден ден на квартета

Световно известният квартет "Bond" ще изнесе концерт в Летния театър в Бургас на 11-ти юли. Поводът е 20-та годишнина от създдаването му. Публиката ще има възможността да слуша на живо музиката на Таня Дейвис (първа цигулка), Еос Чатър (втора цигулка), Елспет Хенсън (виола) и Гай-И Уестерхоф (чело), които ще представят един спиращ дъха кросоувър спектакъл, подготвен специално за ключовата годишнина. Той ще включва всичко най-добро от великолепното им творчество.

Името "Bond" не се нуждае от представяне. От раждането на групата през 2000 г., те привличат огромно внимание върху себе си, заради нечуваните до този момент интерпретации на класическа музика, примесена със съвременна поп и денс музика. От тогава те се превръщат в емблема и пионери на кросоувър течението. С реализирани милиони продажби квартетът си спечелват титлата на най-успешния и добре продаван струнен квартет за всички времена.

Билети за концерта на 11 юли в Бургас могат да се открият на касата на НХК, на касата на Държавна опера - Бургас, както и онлайн.