Мария Сапунджиева и Тодор Близнаков си партнират в постановката. Снимки Игнат Дяволов

Мария Сапунджиева и Тодор Близнаков си партнират в постановката. Снимки Игнат Дяволов

Борислав Чакринов отново влиза в ролята на режисьор. Директорът на драматичен театър "Адриана Будевска" ще зарадва бургазлии с постановката "Къщата на спящите красавици" от Дейвид Хенри. Премиерата на второто театрално заглавие от началото на 2018-та година е тази вечер от 19.00 часа в камерна зала "Апостол Карамитев".

"Наскоро на български език излезе книга със същото заглавие "Къщата на спящите красавици" на първия японски носител на Нобелова награда за литература Ясунари Кавабата. Пиесата на известния американски драматург Дейвид Хенри разказва за написването на тази малка и необикновена книжка. Историята среща известния писател Кавабата със собственичка на  един доста странен публичен дом (Къщата на спящите красавици), чиито посетители са единствено мъже на преклонна възраст, а момичетата са дълбоко заспали и предлагат на клиентите си само топлината на младите си тела под завивките и възможността за няколко  часа спокоен сън,  без страх от смъртта", сподели сюжетната нишка Борислав Чакринов.

Пиесата се поставя за първи път в България и то на бургаска театрална сцена. Чакринов не крие, че е търсил пиеса специално за актьорския тандем Мария Сапунджиева и Тодор Близнаков, както и че се интересува от проблема за възрастните мъже. "Животът е пълнен с романтични истории. Тази е една от най-красивите, които съм чел. История за последната голяма любов. Това е един японски вариант на седемдесетгодишните Ромео и Жулиета. Безплътна японска история, в която най-голямата проява на близост е мимолетното движение на  ръцете", допълни режисьорът.

Билети за премиерата на "Къщата на спящите красавици" са продадени. За сега остава възможност тя да се види на 29-и януари и на 15-и февруари. За тези дати все още има билети.

Галерия