Бойко Борисов се включи в протеста на пътя, който води до къщите за гости на служебния министър на МРРБ. Снимки ГЕРБ

Бойко Борисов се включи в протеста на пътя, който води до къщите за гости на служебния министър на МРРБ. Снимки ГЕРБ

"В служебния кабинет на Румен Радев, в последния си час като регионален министър Виолета Комитова пуска 2,5 млн. за пътя, който води до нейните къщи за гости в Приморско. Представяте ли си по времето на ГЕРБ да се беше случило такова нещо?", това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той заедно с народни представители на партията, с членове от младежката структура на ГЕРБ и симпатизанти протестираха на пътя, за който Комитова е отпуснала парите.

Борисов коментира случващото се в страната от последните дни, в това число спирането на доставката на газ за страната ни от страна на руската компания "Газпром", което влезе в сила от днес 27-ми април.

"Сега от 22 държави, които търгуват с Русия, само на България е спрян газът на 100%. България е застрашена от тази дезорганизирана група на Кирил Петков. Сега щяхме да си вкарваме газ от Гърция по сегашните тръби, ако имаше организация. Защо не вкарват газ от Турция?", заяви Борисов.

Според него, ако днес управляваше ГЕРБ, токът щеше да се вдигне с 2-3 стотинки, газът нямаше да помръдне! "Направих 5 връзки за газ! Когато става въпрос за бизнес щеше да се регулира цената, но затова трябваха опитни хора. ГЕРБ направиха най-добрата газова инфраструктура на Балканите!

Българите избраха в най-тежкото време най-некомпетентните хора. Помните ли, когато показах реверсивните компресори с най-мощните американски солари, за да може да вкарваме от Турция в България, от Гърция, в Румъния, в Сърбия. На 31 декември т.г. да беше готова гръцката газова връзка. Искам да кажа на тези некомпетентни хора, че българите ще платят страховити цени. Тези хора се изказвали, че гръцката връзка е за търговия. Ако днес Делян Добрев беше министър, още когато започна войната аз щях да съм го пратил в Гърция, щяхме да изискаме банкова гаранция. Нашите управляващи ги мързи! Ние хем понесохме санкциите, хем останахме без газ. Поне да бяхме ястреби и да бяхме дали оръжие на Украйна, въпреки опасността от спиране на газа от Русия. Сега в очите на света сме гълъбчета", допълни Борисов.

"Кешът (прякорът на Кирил Петков по думите на Борисов) каза, че ще пуснат прозрачно газа през борсата, в която обаче за 3 минути се пуска газ и доверената фирма си плаща, а така се печелят милиони комисионни. Черноморието ще плати това с всички хотели детски градини и автобуси, които са на газ. Всички ще платим за "промяната". Оттук-насетне, ще направят нови олигарси или старите са се върнали. За три месеца всичко объркаха тотално. Хората ни викат да се връщаме, че тези са съсипали всичко. Полезният ход е да си ходят незабавно. Асен Василев и културният министър Наско отидоха на СПА и се опънаха на чаршафите. Моите министри действаха веднага само при подозрението за предстояща криза! Ако Делян Добрев беше министър на енергетиката и Русия ни беше спряла газа, вече щеше да си пътува за Хасково. На мен държавната пара много ми свиди, нови 50 млн. лева за нови избори...грехота е. Няма и смисъл, докато Асен Василев държи кодовете на машините. Пак ще направят измама, но хората вече не ги искат! Призовавам Румен Радев да отзове, това което ни натресе. Да събере само можещите кадри и да им даде задача за управление. Сега готвят нови 2 млрд. лева заем! Румен Радев мечтаеше как щяла да изглежда България, ако имала повече министри като Кирил Петков и Асен Василев- дефицитът в момента напомня грабежа на КТБ!", каза още Бойко Борисов.

Галерия