Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с актива на партията в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с актива на партията в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Няма да вземем втория мандат. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на партийно събрание в Бургас. "За третия мандат няма кой да преговаря. С ГЕРБ не било морално да се преговаря. Имаме решение на конгреса да не управляваме с БСП. Ако го даде на тях и да искам, Конгресът ме е задължил, да не го правя. Христо Иванов каза, че си търси други приятели. Той ще сяда с мафията на една маса, а с ГЕРБ им било рано. Млади сме, сега се учим се", заяви Бойко Борисов.

Той отправи критики към правителство в оставка и не пропусна да коментира изтритото изречение в поста във фейсбук на премиера в оставка Кирил Петков - "Скъпи приятели, Искам да Ви кажа благодаря, че сме заедно зад това решение днес. Ние от Продължаваме Промяната сме политическата партия, която няма меки диалогични китки, защото, каквото и да си говорим, избрахме да нямаме отново за партньор Слави Трифонов (с приятел Орлин Алексиев), или Пеевски, или Борисов". "Едните са по-меки, другите - по-твърди. Ние сме широко скроени", заяви лидерът на ГЕРБ.

По време на изказването си пред членовете и симпатизантите на партията, Борисов отправи критика към правителството в оставка. "Една къщичка за птици не с направили, една велоалея. Автомагистрала "Тракия" година и половина вече не се поддържа. Тя вече е опасна за вашето здраве и живот. Средната лента не е ремонтирана, тировете карат в аварийната, а всички бягат в лявата. Това донесоха. Това не им беше достатъчно. Цяла предизборна кампания изградиха върху "Хемус", каза лидерът на ГЕРБ.

"Те знаят какво са направили. Знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат", посочи Борисов.

"Тяхната правосъдна реформа беше това да намерят пост на Бойко Рашков. За седем месеца има внесени три законопроекта от цялата им мащабна реформа. Само един от тях е прие от управляващата коалиция. Тези момчета са от година и половина министри и се оказва, че при всяка проблемна ситуация има замесени полицаи и коли със специален режим на движение", добави той.

"Щях да изкажа съболезнования на Радев, но той ми причини много щети. Той ги доведе тези хора. Животът ще му го върне. Само мога да му пожелая успех. Аз с моя опит не се наемам да оправя нещата. Доведе ги да съсипят всичко", каза още Бойко Борисов. И се обърна към Кирил Петков. "Нека внесе проектозакон за 100% диверсификация на гада и ще получи 60 депутати, за да не може служебно правителство да върне руския газ", призова Бойко Борисов Петков от сцената на бургаската опера.

Според него и сега, ако искат могат да управляват с "Има такъв народ". "Но това не е работещо. Търсим успокоение за хората", допълни Борисов.

Според него ни чакат трудни времена. "Ако санкциите продължат, а те ще продължат много вероятно е Европа да остане без газ. Това означава 5% рецесия в Германия, България ще отиде на 20%", каза още лидерът на ГЕРБ.

На партийната среща бяха народни представители от ГЕРБ, в това число и председателят на парламентарната група Десислава Атанасова, Тома Биков, Николина Ангелкова, бургаските депутати Любен Дилов - син и Жечо Станков, Деница Николова, кметовете на Поморие - Иван Алексиев, който вече е областен лидер на ГЕРБ - Бургас, на Бургас - Димитър Николов, на Царево - Георги Лапчев, на Приморско - Димитър Германов, председателят на ОбС - Бургас Севдалина Турманова, новият общински лидер на ГЕРБ - Бургас Андрей Рунчев, бившите областен и общински председател на партията - Димитър Бойчев и Иван Вълков, и други.

Галерия