В бюджета за 2021 гласуваната вече сума е 40 млн. лева, коментира Димитър Бойчев (на преден план). Снимка Архив

В бюджета за 2021 гласуваната вече сума е 40 млн. лева, коментира Димитър Бойчев (на преден план). Снимка Архив

Държавната чартърна програма от 35 евро за седалка, която има за цел да подпомага организирания туризъм продължава и през тази година. Това съобщи кандидатът за народен представител от ГЕРБ Димитър Бойчев и член на Комисията по икономическа политика и туризъм в 44-тото Народно събрание.

"През изминалата година по тази програма бяха отпуснати 30 млн. лева. В бюджета за 2021 гласуваната вече сума е 40 млн. лева. Транспортният и туристическият сектор понесоха най-тежките щети от Ковид пандемията. Те продължават да са най-пострадалите отрасли. Рестартът на туристическата индустрия минава през задължителното възстановяване на обемите на работа на гражданското въздухоплаване", коментира Димитър Бойчев. Това е и причината чартърната програма да продължи да работи, при това с увеличен бюждет.

"Към момента заявените за летния сезон полети от и до "Летище Бургас" са със сериозен потенциал. Очакват се първите туристи от държави, които за първи път ще имат директна връзка с Бургас", коментира още Бойчев.