Ръководството на партията отчете дейността си за изминалия период. Снимки Лина Главинова

Ръководството на партията отчете дейността си за изминалия период. Снимки Лина Главинова

БСП - Бургас отчете готовност за започване на предизборна кампания във връзка с местните избори, които ще бъдат догодина. Червените се събраха на XI Общинска конференция в драматичен театър "Адриана Будевска". На форума депутати и общински съветници направиха отчет на дейността си за изминалия период. Делегатите излушаха и свършеното от ръководството на партията в морския град.

Бяха обобщени предложенията по "Визия за България", които ще бъдат изпратени в централата на улица "Позитано" №20 в столицата и ще бъдат гласувани на предстоящия конгрес на БСП, който е насрочен за 26-ти януари 2019 година.

Делегатите приеха резолюция по "Визия за България". Проектът трябва бъде структуриран чрез определянето на следните основни приоритети за развитието на страната ни: на 1-во място – за решаване на главния проблем на българското общество, свързан с огромната бедност, ниските доходи и жизнено равнище и като следствие от тях – голяма емиграция, намалена раждаемост и демографска криза, провеждането на политика, включваща решаването на социалните проблеми на децата, младежите и младите семейства; на 2-ро място – предложения за промяна на пенсионната система на основата на принципите солидарност, справедливост и равенство; на 3-то място – осигуряване на достъп до своевременна и качествена медицинска помощ и медицински грижи за всеки; на 4-ти място – идеи в сферата на образованието, културата и науката; на 5-то място – предложения за съществени промени в икономиката и финансите на държавата, като основа за решаване на главните социални и демографски проблеми; на 6-то място – нов модел на управление на страната, справяне с корупцията и премахването на "паралелната държава".

Галерия