Това са само акценти от проекта, предстои задълбоченото им разработване, обясни Тишев (в средата). Снимка Лина Главинова

Това са само акценти от проекта, предстои задълбоченото им разработване, обясни Тишев (в средата). Снимка Лина Главинова

БСП - Бургас предлага 1 млн. лева да бъдат заложени за период от 4 години за развитие на общинското здравеопаззване. Това е заложено в проекта им "Визия за Бургас", с която ще се явят на предстоящите местни избори тази есен. Средствата ще бъдат разпределени на четири равни вноски от по 250 000 лева за четирите години, колкото е мандатът на Общинския съвет и на местната администрация. "Трябва да се акцентира върху профилактиката и то за хора, които не могат да си позволят това", обясни Васил Иванов - председател на Младежкото обединение в БСП  - Бургас. Според  него, трябва да се изгради и общински медицински център в Меден рудник, защото сега съществуващите здравни заведения не са достатъчни, а това е комплексът с най-бързо нарастващо население.

В Бургас да бъде създадена Банка за майчина кърма, какво има в столицата. Това е другият акцент в проекта на червените в сфера "Здравеопазване".

Няколко са опорните точки в сфера "Образование". "Ще предложим създаване на фонд "Иновативни учители". Целта е чрез него да се насърчат проектите на преподавателите. Всеки учител ще може да кандидатства пред общиинския фонд за отпускане на средства, за да проекта си", обясни Христо Панайотов - член на Изпълнителното бюро на БСП в Бургас. Заложени са и летни занимални за децата от първи до четвърти клас, които са бъдат в училищата през юни и юли и да се посещават срещу съответно заплащане, както и награждаване на учители по отделни предмети.

"Това ще става чрез номинация и анонимно гласуване от страна на учителите, защото те най-добре знаят постиженията на своите колеги в сравнение в чиновниците в Общината", допълни червеният депутат Николай Тишев.