Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще проведе работни срещи с актавите на Ямбол, Сливен и Бургас. Снимка Авторът

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще проведе работни срещи с актавите на Ямбол, Сливен и Бургас. Снимка Авторът

БСП е готова да подкрепи Тихомир Янакиев на предстоящите местни избори в битката за кметския пост в община Созопол. Това стана ясно от отговор на лидера на столетницата Корнелия Нинова на въпрос на журналисти. Според слуховете, сегашният кмет на Созопол, който бе издигнат от БСП преди четири години и спечели изборите, отново ще се кандидатира, но този път като независим, издигнат от Инициативен комитет. "Тихомир Янакиев ще дойде на срещата в 17.00 часа и ще разберем, какви са му намеренията", допълни Корнения Нинова.

Тя уточни, че партията ще има свои кандидати за кметове във всички населени места в областите Ямбол, Сливен и Бургас. "Рано е да се каже кой ще е кандидатът ни за кмет в Бургас", допълни Нинова. Тя е в Бургас за работна среща с председателите на структурите на партията в областите Ямбол, Сливен и Бургас. Предстоящите местни избори са една от темите, които ще бъдат дискутирани в морския град. Срещата с представителите на БСП Бургас и региона започва в 17.00 часа.

На срещите присъстваха заместник-председателят на БСП Атанас Зафиров, организационният секретар на Столетницата Борислав Гуцанов, народните представители Петър Кънев и Деян Дечев, членът на Изпълнителното бюро на партията Асен Гагаузов, областният председател на БСП-Бургас и член на Изпълнителното бюро Стойко Танков и председателят на БСП-Бургас Живко Господинов.

Потърсихме за коментар в аванс кмета на Созопол Тихомир Янакиев. При втория опит още преди да сме задали въпроса си, той каза: "Не е удобно в момента, обадете се по-късно".