На таблицата ясно се виджат гласовете, които тримата кандидати получиха на вота преди четири години

На таблицата ясно се виджат гласовете, които тримата кандидати получиха на вота преди четири години

БСП издига за кмет на бургаското село Твърдица губещ кандидат. На общинската конференция на партията, която се проведе на 20-ти юли, червените одобриха номинацията на Георги Дросев. Така той за втори път ще участва в местните избори като кандидат на БСП.

"Предложението е на местната ни структура в Твърдица", каза пред "Черноморие" общинският председател на БСП - Бургас Живко Господинов. Червените залагат на кандидат, който вече е губил избори.

Преди четири години БСП издигна Георги Дросев за кмет на Твърдица. Тогава той се яви на местния вот в конкуренцията на Христо Младенов, издигнат от НФСБ и на Сотир Йовчев, издигнат от Реформаторския блок. Вотът в Твърдица за пореден път бе спечелен от Сотир Йовчев. За него тогава гласуваха 159 от отишлите до урните избиратели в селото. Дросев получи подкрепата на 49 избиратели. Въпреки, че загуби със сериозна разлика кметската битка с настоящия кмет, сега червените отново го издигат. Това е единственият обявен до момента кандидат за кмет на Твърдица. Другите партии все още не са посочили официално своите претенденти за кметския пост. Не е ясно и дали настоящият кмет на селото Сотир Йовчев ще участва за пореден път в изборите.

Местните избори ще се проведат на 27-ми октомври. Тогава ще се гласува за избор на общински съветници, за кмет на община и кметове на населени места.