DSC_1765

DSC_1765

БСП подписа обществен договор с бургазлии

"Изпълнението не е леко, но ще започне да работим по него веднага след изборите", коментира днес водачът на листата на "Коалиция за България" във Втори многомандатен избирателен район - Бургас - Димчо Михалевски (на снимката горе). Той даде заключителна пресконференция в която се включиха и други кандидат-депутати от листата - Христо Монов, Атанас Зафиров, Павел Маринов и други.

От БСП се ангажират да гарантират свободна среда за изнеса, без административен натиск и политически рекет, да въведат нови правила за връщане на земеделието към по-балансирана структура и конкретна програма за реализиране на инвестиции във високите технологии.

Според обществения договор, целта е да се намали броя на безработните и да бъдат разкрити 12 000 нови работни места в Бургас и региона, 5000 ще бъдат в малките и средни предприятия, 4000 в земеделието и 3000 в нови високо технологични предприятия.DSC_1769

Грижа за "Коалиция за България" са младите хора, добре платената работа, образованието, здравеопазването и на не последно място инфраструктурата, която според Димчо Михалевски е задължение на държавата. "Поехме сериозен ангажимент за прехамване на изнесените центрове за издаване на визи и съкращаване на срока за тяхното издаване за представители на Русия, Украйна, Молдова, Белорус и друг", обясни Михалевски. Другият сериозен ангажимент, който кандидат-депутатите от коалицията са поели е свързан с рибарското селище в Ченгене скеле. "Не върви държавата да казва, че те са незаконни. Ще наложим временен мораториум за събаряне на постройките и ще се преразгледа закона. Това селище не може да бъде съробено", допълни Димчо Михалевски.

"В национален план ще бъдем първа политическа сила. Имаме шанс да вкарат повече от 4 депутата от област Бургас, което ще бъде силен гарант за изпълнение на поетите ангажименти", каза още водачът на листата на "Коалиция за България".

Снимки Лина Главинова