Ще търсим широка подкрепа за съвместно явяване на изборите, каза Живко Табаков (вдясно)

Ще търсим широка подкрепа за съвместно явяване на изборите, каза Живко Табаков (вдясно)

"БУРГ" (Български устрем за развитие на градовете) търси широка коалиция и общ кандидат за кмет на община Бургас за предстоящите местни избори през октомври. Това обяви пред журналисти съучредителят на гражданската платформа Живко Табаков. От "БУРГ" имат кандидат за кмет на Бургас, освен Живко Табаков. Така напрактика платформата може да избира между един от двамата. "Без притеснение казвам, че ако намерим по-убединителна фигура ще отстъпя. Имаме двама кандидати и това е много важно да бъде комуникирано с другите партии и организации. Търсим широка подкрепа за кандидата за кмет. Затова ще говорим с другите политически сили", допълни Табаков.

От платформата са готови за предстоящите местни избори. Те ще бъдат част от политическа коалиция, тъй като по закон граждански организации не могат да се явят на избори.

"Явяването ни на тези местни избори, не са поредните избори, на които да се явим и да имаме своето представителство в местния парламент. Имаме два месеца да направим срещи с партии от десния и левия сектор, с партии около левицата, като "Движение 21", "Изправи се България", АБВ, "Ние, идваме", "Има такъв народ" с тяхното ръководство, с ръководството на "Възраждане" в Бургас и с редици грагждански организации, с експерти и активно ангажирани хора с конкретни каузи. До 8-ми септември трябва да сме финализирали тези срещи и да сме провели публични срещи пред медиите, не само по отношение на пресечните точки за развитието на града, но и да чуем техните предложения за кандидат - кметове на Бургас", каза още Живко Табаков. Той не изключва и разговори с БСП. Но разговори с "Продължаваме промяната - Демократична България" няма да има, след действията им на национално ниво и подкрепата от страна на ГЕРБ за кабинет, която получиха.

"БУРГ" няма да подкрепи кандидат на ГЕРБ за кмет на Бургас и почни сигурно е, че няма да подкрепи кандидат на ПП - ДБ. Аз съм сигурен, че на тези избори ще има балотаж за кмет", допълни Живко Табаков.

От платформата са готови да назоват своя кандидат за кмет по време на разговорите с другите политически партии и да чуят техните номинации. Целта е да се направи широка коалиция, която да се обедини около един кандидат и да има своето широко представителство в Общинския съвет на Бургас. Втората цел е да не се допусне мнозинство на ГЕРБ в местния парламент на Бургас.

Галерия