Квалификациите ще се проведат от 15-ти до 17-ти февруари

Квалификациите ще се проведат от 15-ти до 17-ти февруари

Бургаският "Парк Арена ОЗК" ще бъде домакин и на втория квалификационен кръг от първенството по водна топка – мъже. От 15 до 17 февруари на модерния и уникален басейн във водните битки един срещу друг ще се изправят отборите на Бургас и Варна.

Домакинът "Черноморец" е единственият бургаски клуб, който представя нашия град във възрастова група мъже. В този етап от надпреварата възпитаниците на старши треньора Петър Йонов, които спечелиха трофея за второто място на турнира Купа България, ще се изправят срещу варненските "Аква Спорт", "Черно море", "Комодор" и "КПС Варна".

По същото време в София, на басейн "Диана", ще играят столичните тимове – "Локомотив НН", "Славия", ЦСКА и "Левски".

Деветте отбора, които участват в настоящия шампионат, изиграха първите си срещи през януари. В първата квалификация, която се състоя на "Парк Арена ОЗК", всички тимове от столицата се изправиха срещу отборите от двата морски града.

След втората квалификация ще стане ясно общото класиране на база брой събрани точки от всички изиграни мачове. Първите четири отбора ще оформят финална четворка. Мачовете от супер финала ще се играят на 20 и 21 април на "Парк Арена ОЗК".

Вторият квалификационен турнир в Бургас ще започне с двубоя "Черноморец" – "Аква Спорт". Мачът е на 15 февруари, петък, от 18:00 часа. Среща №2 е между "Комодор" – "Черно море".